МЗС Ірану висловило протест дипломатам чотирьох країн через заяви про передачу ракет Росії.

Дипломати чотирьох країн у вогні
Дипломати чотирьох країн у вогні

Уряди Великої Британії, Франції, Німеччини і Нідерландів отримали протест від дипломатичних представництв Ірану через заяви про передачу балістичних ракет до Росії для війни проти України.

Генеральний директор департаменту у справах Західної Європи МЗС Ірану назвав заяви "деструктивними" і "продовженням ворожої політики Заходу".

Представник МЗС Ірану заявив, що Тегеран підтримує "мирне вирішення" російсько-українського конфлікту і відкидає звинувачення в передачі балістичних ракет до Росії.

За даними Reuters, в серпні Іран можливо передав Росії сотні балістичних ракет Fath-360 малої дальності з супутниковим керуванням.

У вересні Іран вже відправив до Росії балістичні ракети малої дальності після збільшення ракетних обстрілів Росією українських міст і інфраструктури.

МЗС України закликало Іран утриматися від передачі балістичних ракет до Росії.

США засудили цей експорт і запровадили санкції проти іранської авіакомпанії Iran Air та інших компаній і посадовців.

Уряди Франції, Німеччини і Великої Британії також засудили цей експорт і пообіцяли прийняти заходи щодо скасування двосторонніх угод про авіасполучення з Іраном.

Велика Британія ввела нові санкції проти Ірану і Росії, обмеживши Повітряно-космічні сили збройних сил РФ і командування військово-транспортної авіації.

МЗС Ірану наголошує, що Тегеран не бере участі у російсько-українському конфлікті і підтримує політичне врегулювання цього конфлікту.

Джерело: hromadske


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua