На Буковині митрополит Московської церкви поскандалив із ТЦК: військові відреагували.

Митрополит Московської церкви та військові
Митрополит Московської церкви та військові

Священнослужитель Московської церкви з Буковини зробив заяву у соцмережах, де звинувачує військовослужбовців у протиправних діях. Михайло Жар стверджує, що його дітей, яких він називає "сирітками", забирають на війну, і закликає усіх допомогти, навіть звертаючись до президента.

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки у Чернівецькій області відреагував на цю заяву, стверджуючи, що відео має маніпулятивний характер і не відображає реальність. Військові заявляють, що ця особа є військовозобов'язаною, яка не надала документи під час перевірки, але потім це виправила і отримала відстрочку.

Згідно з відео, священнослужитель зібрав групу людей, яка заважала мобілізаційним заходам, але військові стверджують, що з їх боку не було жодних протиправних дій.

Представники Територіального центру закликають громадян та медіа перевіряти інформацію і довіряти офіційним джерелам, оскільки поширення неправдивої інформації є підтримкою ворога.

Раніше Михайло Жар потрапив у аварію у стані алкогольного сп'яніння. Московська церква також неправдиво інформувала про побиття митрополита, але пізніше це заперечила.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua