На Чернігівщині ще одна громада проголосувала за перехід до ПЦУ.

Громада Чернігівщини проголосувала за ПЦУ
Громада Чернігівщини проголосувала за ПЦУ

На Чернігівщині все більше громад виявляють бажання відмовитися від Московського патріархату. В селі Шестовиця Киїнської громади Чернігівського району мешканці одноголосно проголосували за перехід Свято-Миколаївської парафії до Православної церкви України.

Голосування відбулося з участю представників місцевої влади та чернігівської єпархії ПЦУ. 52 мешканці села підтримали перехід.

Мешканці Шестовиці негативно ставляться до церкви, яка має релігійний центр в країні-агресорі.

Урядовий законопроєкт № 8371 забороняє діяльність релігійних організацій, які мають керівний центр в агресивній державі, такі як Московська церква в Україні під брендом УПЦ МП.

У липні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ МП. Президент Володимир Зеленський також анонсував рішення, що сприятиме зміцненню духовної незалежності України.

Фракція "Слуга народу" та ОПЗЖ відмовилися розглядати питання заборони Московської церкви. Верховна Рада призупинила свою роботу. Депутати вимагали ухвалення рішення заборони УПЦ МП.

Також у травні депутати від "Європейської Солідарності" заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи розгляду питань щодо фортифікацій та дронів для ЗСУ, а також заборони УПЦ МП.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua