На Харківщині через пожежу евакуюють ціле село.

Евакуація села через пожежу на Харківщині
Евакуація села через пожежу на Харківщині

Масштабна лісова пожежа в Оскільській територіальній громаді Ізюмського району

У Оскільській територіальній громаді Ізюмського району на Харківщині відбувається велика лісова пожежа. Вогонь охопив площу близько 1200 гектарів лісу. Ситуацію ускладнює поширення пожежі на село Студенок. Щоб забезпечити безпеку, влада проводить евакуацію місцевих жителів. Наразі евакуйовано понад 200 осіб. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Вогонь розповсюдився на село Студенок. Проводимо евакуацію жителів. Кількість евакуйованих станом на зараз – понад 200 людей. На місці працюють рятувальні служби у посиленому режимі, ДСНС, поліція, районна та місцеві адміністрації, структурні підрозділи цивільного захисту ХОВА», – йдеться в повідомленні.

На місці події працюють рятувальні служби у посиленому режимі. Для гасіння пожежі залучені підрозділи ДСНС, поліції та представники місцевої та районної адміністрації. Також залучено структурні підрозділи цивільного захисту Харківської обласної військової адміністрації.

Для припинення масштабної пожежі з інших областей вже додатково були викликані ресурси.

Нагадаємо, російські війська здійснили атаку на місто Харків: внаслідок обстрілів поранено людей та пошкоджено цивільну інфраструктуру.

За даними Офісу Генерального прокурора, в результаті атак пошкоджено магазини, аптеки, кафе, кавʼярні, адміністративні будівлі, автомобілі, поштові відділення та банки. Зазначається, що є 34 постраждалих, зокрема шість дітей. Найменший потерпілий – тримісячний хлопчик, у якого спостерігається гостра реакція на стрес. Також серед постраждалих є двоє медиків та двоє рятувальників.

Обстріли відбулися по трьох локаціях: Харківському палаці спорту, торговельному центру у Салтівському районі та біля Гідропарку у Київському районі. Ворог використовував ракети, зокрема «Іскандери».

Через масовану атаку у Харкові було зруйновано спортивний комплекс «Палац спорту». За попередніми даними, ворог завдав чотирьох ударів по будівлі комплексу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua