На Хмельниччині пролунали вибухи після пусків «Кинджалів».

Вибухи на Хмельниччині після пусків Кинджалів
Вибухи на Хмельниччині після пусків Кинджалів

У Хмельницькій області чули вибухи під час масштабної повітряної тривоги

Після оголошення повітряної тривоги по всій Україні у Хмельницькій області стали чутні вибухи. Окремі ракети "Кинджал" були запущені російськими окупантами. Про це повідомляє "Суспільне".

Як повідомили Повітряні сили, російські війська запустили дві ракети "Кинджал" у напрямку Старокостянтинова. Це вже не перший раз, коли росіяни намагаються атакувати цей населений пункт.

Варто зазначити, що Хмельницька область є регіоном з найбільшою кількістю ворожих ракет "Шахед". Недавно один популярний моніторинговий телеграм-канал, відомий як "Николаевский Ванёк", оприлюднив цікаву статистику повітряних атак Росії на Старокостянтинів: з серпня 2023 року було запущено понад 60 ракет ("Калібр" або ракети з бортів ТУ-95мс), до 10 "Кинджалів" (МіГ-31К) та понад 130 "Шахедів". Вдалося збити більшість (приблизно 95%) з цих атак за допомогою протиповітряної оборони, хоча "Кинджалі" виявилися більш невразливими.

Нагадаємо, що з години 16:55 у Києві та деяких областях України оголошена повітряна тривога. Це пов'язано з підвищеною загрозою ракетними атаками через зліт МіГ-31К.

Відомо, що Російська Федерація щомісяця витрачає близько $1,2 млрд на виробництво зброї, з яких $1,1 млрд йде на ракети, али на дрони - лише близько $100 млн.

Зазначимо, що ефект від знищення військових складів Росії українськими бійцями, ймовірно, виявиться вже протягом двох-трьох тижнів. Окупантам доведеться змінити свою стратегію на фронті.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua