На Кубі повний блекаут: без світла залишилось більше 10 млн людей.

Безсвітлевий Кубаі: 10 млн людей
Безсвітлевий Кубаі: 10 млн людей

У Кубі стався загальнонаціональний блекаут після аварії на найбільшій електростанції у країні

У Кубі стався великий перебій з енергопостачанням після аварії на найбільшій електростанції країни. Це призвело до відключення електрики по всьому населеному пункту. Уряд прийняв рішення закрити школи, підприємства і відправити державних службовців додому для збереження електроенергії в умовах дефіциту.

Близько 10 мільйонів людей знайшлися без електрики через аварію на найбільшій електростанції

Після відключення найбільшої та найефективнішої електростанції Антоніо Гітерас, близько 10 мільйонів жителів залишилися без електропостачання. Поки що не вдалося встановити причину відмови станції. Президент Куби Мігель Діас-Канель заявив, що буде працювати до тих пір, поки електропостачання не буде відновлено.

Загроза дефіциту електроенергії в Кубі

Відключення електроенергії стало серйозною проблемою для Куби, де життя з кожним днем стає все складнішим. Жителі вже відчувають дефіцит продовольства, палива, води і ліків. Уряд вже скасував всі необов'язкові послуги, закрив школи і розважальні заклади, але відновлення електропостачання потребуватиме часу.

Причини енергетичної кризи на Кубі

Прем'єр-міністр Куби пояснив, що причинами кризи є застаріла інфраструктура, нестача палива і зростаючий попит. Ураган "Мілтон" ще більше ускладнив ситуацію, паралізуючи постачання палива на електростанцію. Уряд також звинувачує торговельне ембарго США та нові санкції.

Сполучені Штати відкидають відповідальність за енергетичну кризу на Кубі

Сполучені Штати відмовляються нести відповідальність за енергетичну кризу на Кубі. Вони стверджують, що попит на електроенергію зрос у зв'язку з розвитком приватного сектору, але постачання палива припинилося. Президент Куби звинувачує США у фінансовому та енергетичному тиску.

Кубинці продовжують виїжджати до Росії, незважаючи на заборони уряду Куби

Нагадаємо, що ураган "Мілтон" також призвів до затоплення і руйнування в Флориді. Більше 5 мільйонів людей були евакуйовані. Кубинці все ще продовжують виїжджати до Росії, щоб брати участь у війні проти України, незважаючи на заборону з боку уряду Куби.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua