На Курщину до понеділка перекинуть п’ять тисяч північнокорейських солдатів – NYT.

5 тис. північнокорейських солдатів на Курщині
5 тис. північнокорейських солдатів на Курщині

У Курську області до понеділка, 28 жовтня, перекинуть 5 тисяч солдатів КНДР. Ймовірно, це військові з так званого елітного підрозділу. Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією видання, у середу, 23 жовтня, перші північнокорейські війська прибули до Курської області. Солдатів КНДР продовжують перекидати, "тисячі військових прибувають щодня".

За словами інформованих джерел, до понеділка, 28 жовтня, буде зібрано близько 5 тисяч північнокорейських військ у Курській області.

Згідно зі співрозмовниками, війська є частиною елітного підрозділу Корейської народної армії. Їх доправляють з Владивостока на великих транспортних літаках Іл-76 на військовий аеродром на заході Росії, а потім везуть у зону бойових дій.

Наразі війська КНДР зосереджені лише в Курській області.

Північнокорейські солдати ще не вступили в бій, але невідомо, яку роль вони відіграватимуть на фронті та як змінять динаміку на полі бою. Війська КНДР не брали участі в жодній війні з 1950-х років.

Справжній мотив прибуття військ КНДР на Курщину залишається невідомим для США.

Зазначено, що Північна Корея також направить до Росії другу групу військ.

Володимир Зеленський повідомив, що вже 27-28 жовтня перші військові КНДР будуть застосовані Росією в зонах бойових дій.

За даними розвідки, Північна Корея вже відправила до Росії близько 3 тисяч військових, щоб підтримувати російських окупантів у війні проти України.

Заводи КНДР пішли на повну потужність, щоб забезпечити російську армію всім необхідним.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua