На Миколаївщині окупанти атакували енергетичну інфраструктуру.

Атака на енергетичну інфраструктуру: вибух
Атака на енергетичну інфраструктуру: вибух

Російські війська атакували енергетичні об'єкти в Миколаївській області

У ніч на 17 жовтня в Миколаївській області російські війська здійснили напад на енергетичні об'єкти. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім.

Протиповітряна оборона працювала протягом ночі, щоб відбити цю ворожу атаку.

В результаті атаки було призупинено електропостачання. Більшість споживачів вже отримали електрику, але продовжується реставрація електропостачання для всіх.

Енергетики вже відновили більшу частину споживачів, роботи продовжуються. Постраждалих немає

Нагадаємо, що вчора в Миколаєві та деяких районах області було припинено постачання електроенергії. За останніми даними, без світла залишається 205 тисяч людей.

Раніше міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що російські війська готуються до атак на ядерні енергетичні об'єкти в Україні.

Також було повідомлено, що сім важливих електропідстанцій, необхідних для роботи атомних станцій, були позначені як особливо важливі для Міжнародного агентства з атомної енергії. Пошкодження цих підстанцій може призвести не тільки до зупинки електроенергетики на атомних електростанціях, але й створити загрозу аварійним ситуаціям.

Варто відзначити, що енергетична система України готується до зимового сезону з високим рівнем готовності, оскільки заплановані ремонти на електростанціях вже завершені.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua