На Миколаївщині понад 200 тис. мешканців залишилися без світла.

Відсутня електроенергія на Миколаївщині
Відсутня електроенергія на Миколаївщині

У Миколаєві та частині Миколаївської області без електроенергії залишилося 205 тисяч людей

За повідомленням компанії "Миколаївобленерго", у Миколаєві та деяких районах Миколаївської області сталося відключення електроенергії. Всього це стосується близько 272 тисяч споживачів, з яких 205 тисяч людей залишилися без світла на момент 9:30.

Вже розпочаті аварійно-відновлювальні роботи з метою відновлення електропостачання, і для деяких споживачів електрику вдалося відновити.

Голова Миколаївської обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Кім повідомив, що причиною відключення не стала обстріл з боку Росії. Він також додав, що аварію можна усунути протягом декількох годин.

Це вже не перший випадок відключення електроенергії в Україні. Раніше це сталося також у місті Херсон.

Міністерство енергетики заперечило прогноз ООН про тривалість відключень українського світла взимку

Офіційний прогноз Організації Об'єднаних Націй про тривалість відключень світла в Україні взимку був спростований Міністерством енергетики. Представники уряду запевняють, що до кінця жовтня та листопада проблем з електропостачанням бути не повинно, і надіються на безперебійну зиму, як у минулому році.

Всі дев'ять енергоблоків АЕС на контрольованій Україні території готові до роботи взимку

Національна акціонерна енергетична компанія "Енергоатом" завершила запланований ремонт ще одного енергоблоку атомної електростанції до терміну. Усі дев'ять енергоблоків, розташованих на контрольованій Україні території, готові до роботи восени-зимою.

Більше $4 млрд зібрано для відновлення енергетичної інфраструктури України

Європейська комісія та країни G7 та інші партнери вмовилися про надання понад $4 мільярдів для відновлення енергетичної інфраструктури України та збільшення постачання електроенергії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua