На окупантів наводять жах українські «дрони-дракони».

На окупантів нападають українські дрони-дракони
На окупантів нападають українські дрони-дракони

Українські дрони-дракони обливають російські позиції термітом

Російські позиції на окупованій Україні атакують українські дрони-дракони, які обливають їх термітом - сумішшю алюмінію й оксиду заліза або нікелю, яка горить дуже гаряче. Така новина повідомляє CNN.

Терміт, який випускається дронами, може швидко випалити рослинність, тому російські війська залишаються без прикриття і можуть бути знищені також. Це створює психологічний ефект і паніку серед російських сил, що сприяє перемозі української армії.

“Це дуже неприємна речовина. Використання безпілотника для її доставки є досить інноваційним. Але, якщо використовувати її таким чином, ефект буде більше психологічним, ніж фізичним. З огляду на можливості України отримувати терміт, це, скоріше поодинокі операції, ніж нова основна зброя”, - вважає колишній офіцер британської армії, військовий аналітик Ніколас Драммонд.

Експерт Ніколас Драммонд підкреслює, що психологічний ефект від використання терміту є дуже сильним, котрий призводить до паніки російських військових і їхнього втікання зі своїх позицій.

Терміт був винайдений німецьким хіміком Гансом Гольдшмідтом у 1895 році, спочатку використовувався для зварювання залізничних колій. Але пізніше військові виявили, що терміт є ефективним у знищенні ворожої техніки, оскільки він може пропалювати метал. Термітні бомби використовувалися під час двох світових війн.

За даними британської групи Action on Armed Violence (AOAV), Україна успішно використовує терміт для знищення російських танків. “Терміт скидається безпосередньо у люки, швидко загоряється і знищує все всередині. Така точність разом із здатністю безпілотника обходити традиційні засоби захисту робить термітні бомби дуже ефективним знаряддям у сучасній війні”, - зазначено в звіті AOAV.

Раніше повідомлялося, що на фронті в Україні використовуються нові боєприпаси, які добре підходять для малих дронів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua