На Сумщині знешкодили російську ракету Х-59, яка не вибухнула при падінні.

Зображення знешкодженої російської ракети Х-59
Зображення знешкодженої російської ракети Х-59

У Сумській області вибухотехніки виявили та знешкодили російську авіаційну ракету Х-59, яка не вибухнула під час падіння. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України. 

Співробітники вибухотехнічної служби встановили, що це російська авіаційна ракета Х-59. Ракета класу «повітря – земля», довжиною близько семи метрів, вагою 930 кілограмів та зі сильною бойовою частиною вагою понад 280 кілограмів.

Мобільна група вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області оглянула ракету та відокремила бойову частину від корпусу, щоб провести її знищення якомога далі від людських осель за допомогою накладного заряду вибухівки.

Поліція нагадує громадянам, що у випадку виявлення будь-яких боєприпасів, підозрілих предметів або залишків таких предметів, а особливо бомб, безпілотних літальних апаратів, ракет або їх частин, необхідно уникати наближення та рукоприкладства.

«Якщо ви виявите будь-який вибухонебезпечний предмет, перш за все, відійдіть від нього не менше ніж на сотню метрів та повідомте про це органи влади, військових чи поліцію за номером 102. Сапери поліції негайно прибудуть на місце та знешкодять знайдений вибухонебезпечний предмет», - зазначив начальник вибухотехнічної служби ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Україні необхідно $37 млрд на розмінування своєї території

Нагадаємо, раніше Андрій Саварець, координатор Української асоціації гуманітарного розмінування та відновлення, заявив, що для розмінування території Україні потрібно мінімум $37 млрд. 

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив, що частина правобережжя Херсонської області вже розмінована. Місцева влада планує до кінця 2025 року розмінувати всю територію, але це залежить від безпекової ситуації.

За словами Героя України, майора Руслана Панезьорова, високоточна артилерія або дистанційне якісне мінування можуть зупинити активний наступ окупантів, але ці методи не отримують достатню підтримку на державному рівні.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua