На Тернопільщині затримано начальника районного ТЦК.

Затримано начальника районного ТЦК
Затримано начальника районного ТЦК

Начальнику територіального центру комплектування та соцпідтримки вручено підозру

У Тернопільській області посадовцю була вручена підозра за вимагання хабара від військовозобов’язаного в обмін на відстрочку від мобілізації. Цю інформацію оприлюднив Офіс генерального прокурора.

Спеціалісти Спецпрокуратури Західного регіону повідомили про підозру начальнику районного територіального центру комплектування та соцпідтримки. Він звинувачується в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) - повідомляється в повідомленні.

За розслідуванням, посадовець вимагав 1 тисячу літрів дизеля, що дорівнює 1500 доларів США, в обмін на відстрочку від мобілізації.

Правоохоронці виявили злочинні дії посадовця центру комплектування та соцпідтримки і затримали його з гарячим. Його заарештували й відсторонили від виконання обов'язків - повідомляє Офіс генпрокурора.

Варто зазначити, що в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки на Волині також були вимагані хабарі від чоловіків, які перебували в розшуку за ухилення від мобілізації. Їм пропонували зняти їх з розшуку - повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Крім того, Державне бюро розслідувань розкрило і затримало сина посадовця з Вінницького військкомату, який вимагав 20 тисяч доларів за оформлення документів для виїзду за кордон.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua