Набір до Українського легіону в Польщі: Міноборони повідомило перші результати  .

Набір до Українського легіону в Польщі
Набір до Українського легіону в Польщі

У Любліні розпочався набір громадян України, які бажають добровільно вступити до Українського легіону. Протягом перших кількох днів рекрутинговий центр отримав 138 заявок через сайт і 58 через консульські установи. Про це повідомляє Міністерство оборони.

Понад півтора десятка офіцерів ЗСУ, які прибули з України, надаватимуть консультації та супроводження під час оформлення. Там також працює військово-лікарська комісія, яка проводить обстеження та видає висновки про придатність до служби. Після оформлення кандидати проходитимуть підготовку на полігоні, організованому польською стороною, - зазначив перший заступник міністра оборони Іван Гаврилюк.

Україна надає легіонерам форму та тилове забезпечення, а Польща - озброєння і техніку. Після обробки заявок персонал зв'язується з кандидатами для попередньої співбесіди та уточнення деталей. Кандидатам з українськими паспортами пропонується співбесіда з командиром та медичний огляд.

Якщо медкомісія успішна, доброволець отримує контракт протягом двох тижнів. Потім він направлятиметься на полігон для навчання, яке триватиме 35 днів. Військовослужбовці, залежно від умов, можуть також навчатися на європейських базах НАТО. - повідомив Гаврилюк.

Заявки на участь можна подавати через офіційний сайт або в консульствах та посольствах України.

Нагадуємо, що кількість українців, які виявили бажання вступити до Українського легіону в Польщі, була мала. Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш. Формування Українського легіону передбачалося двосторонньою угодою між Україною та Польщею. Український легіон мав бути підготовлений для захисту України, а польська армія - за підготовку, а Київ - за рекрутування.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua