Начальник Донецької ОВА повідомив, скільки людей залишається у Покровську .

Начальник Донецької ОВА повідомив про список
Начальник Донецької ОВА повідомив про список

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив, що у Покровську на Донеччині проживає 12 тисяч людей, включаючи 68 дітей.

«Майже всі родини, де є діти, запевнили, що найближчим часом виїдуть з міста», - зазначив Філашкін.

Також було повідомлено, що лікарні вже були евакуйовані, але кілька сімейних лікарів ще продовжують працювати. Деякі магазини та Укрпошта також функціонують, але ситуація в місті погіршується щодня.

У Часовому Ярі проживає близько 400 осіб. Деякі мешканці вирішили залишитися з прив'язаністю до місця, відсутністю можливості для евакуації або з інших причин. Місцева влада продовжує надавати підтримку залишеним особам, хоча ситуація в Часовому Ярі складна.

План російських військ щодо Покровська

Російські війська віддають перевагу напрямку на Pокровськ з метою захоплення шахти, де видобувається коксохімічне вугілля.

Стратегія Путіна

Західні журналісти повідомляють, що Путін планує захопити усю Донецьку область, а битва за Pокровськ може стати основною подією його військової кампанії.

Микола Маломуж, колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України, заявив, що російська армія не зможе захопити Pокровськ до 1 жовтня або пізніше, але окупанти намагаються увійти до міста.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua