Нацбанк випустив монету, присвячену боксеру Олександру Усику.

Монета з боксером Олександром Усиком
Монета з боксером Олександром Усиком

Національний банк України представив нову пам'ятну монету під назвою "Абсолютний", присвячену українському боксеру Олександру Усику, який є чемпіоном світу в надважкій вазі. Ця монета символізує його перемогу у травні 2024 року, коли він став абсолютним чемпіоном, об'єднавши всі чотири пояси. На аверсі монети зображений красивий кримськотатарський орнамент, який символізує кримське походження Усика, а на реверсі - його образ на фоні монумента "Батьківщина-мати". Тираж цієї монети становить до 50 тисяч штук, а виготовлена вона з нейзильберу. Можна буде придбати цю монету в інтернет-магазині Національного банку України та в банках-дистриб'юторах.

Голова Національного банку України Андрій Пишний зазначив, що назва монети "Абсолютний" символізує досягнення Олександра Усика та усіх українців, які прагнуть до перемоги.

Зазначимо, що Національний банк України раніше випустив пам'ятну монету, присвячену військам зв'язку та кібербезпеці Збройних сил України. Також, випущено монети, що символізують красу кримськотатарського орнаменту та вшановують українських воїнів-зв'язківців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua