Нафтогаз, Укренерго, Міненерго відзвітували Зеленському про підготовку до зими.

Нафтогаз, Укренерго, Міненерго на зустрічі з Зеленським
Нафтогаз, Укренерго, Міненерго на зустрічі з Зеленським

Зеленський зібрав нараду щодо підготовки енергетичної системи до зими

Президент України Володимир Зеленський 15 жовтня 2024 року провів нараду з питань підготовки енергетичної системи країни до зимового періоду. Засідання було відвідано представниками відповідних міністерств та відомств, відповідаючих за енергетичну безпеку держави.

"Енергетична Ставка. Комплексна підготовка до зими. Доповіді всіх, хто задіяний у процесі: Нафтогаз, Укренерго, міністерства енергетики, внутрішніх справ, розвитку громад та територій, Повітряні Сили, обласні військові адміністрації", - повідомив Зеленський у соціальних мережах.

На нараді було приділено значна увага захисту енергетичної інфраструктури. Президент заявив, що обговорювались "різні рівні захисту енергетичної інфраструктури: інженерний, засоби захисту від РЕБ та зусиллями ППО". Зеленський також зазначив, що "активну участь прийме наша авіація".

Одним з важливих рішень, прийнятих на нараді, було посилення протиповітряної оборони в прикордонних і прифронтових регіонах. "Ми також ухвалили рішення про посилення ППО в прикордонних і прифронтових регіонах", - підкреслив глава держави.

Міністерство внутрішніх справ представило план заходів реагування на можливі обстріли та швидке відновлення пошкоджень. "МВС представило план заходів реагування на обстріли та оперативне відновлення пошкоджень", - зазначив президент.

Зеленський також оголосив про роботу над створенням розподіленої мережі когенераційних установок: "Продовжується робота зі створення розподіленої мережі когенераційних установок".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua