Найбільше у світі любив свою свою родину та рідне село. Згадаймо Василя Ілюка.

Василь Ілюк з родиною в своєму селі
Василь Ілюк з родиною в своєму селі

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять всіх жертв російсько-української війни. Сьогодні ми згадаємо Василя Ілюка.

Василь Ілюк, відомий як Яструб, захисник України, загинув 13 вересня 2024 року в М'ясожарівці, Луганська область. Про це повідомила Славська селищна рада.

Василь Ілюк народився 15 лютого 1987 року в селі Любохора, Стрийський район, Львівська область. Він навчався в Любохорівській ЗЗСО І-ІІ ступеня та закінчив Тернопільський національний економічний університет, де отримав освіту юриста.

Славська селищна рада розповіла, що Василь найбільше кохав свою донечку, родину та рідне село.

Василь служив у Стрийському батальйоні Трійці. Він був старшим стрілець-оператором стрілецького відділення і захищав Україну з січня 2023 року.

13 вересня 2024 року, під час бойових дій, Василь загинув у М'ясожарівці, Луганська область.

«Добрий, світлий, як сьогоднішнє сонечко, мужній та хоробрий, справжній воїн. Неможливо повірити, нестерпно боляче втрачати найкращих», - написали про Ілюка у Славській селищній раді.

Василя Ілюка поховали у Любоморах 17 вересня 2024 року. Він був жонатий і мав доньку.

Ми приєднуємося до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули, захищаючи Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам'яті і схиляємо голови в скорботі в ході загальнонаціональної хвилини мовчання для вшанування яскравої пам'яті громадян України, які пожертвували життям за свободу і незалежність держави: військових, цивільних і дітей, всіх тих, хто загинув у боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua