Наклеїли фото з Гази на картину Пікассо. У лондонській галереї затримано активістів.

Фото з Гази на картину Пікассо
Фото з Гази на картину Пікассо

Активісти приклеїли фотографію матері з дитиною на картину Пікассо

У Національній галереї Лондона відбулась акція протесту, яку здійснили активісти руху “Demand”. Вони приклеїли фотографію матері з пораненою дитиною на картину “Материнство” відомого художника Пабло Пікассо. Про це повідомляє Daily Mail.

За інформацією видання, двоє протестувальників проникли до зали галереї та приклеїли фотографію на захисне скло картини. Також активісти облили підлогу червоною фарбою й показали забруднені руки.

На фотографії палестинського фотожурналіста Алі Джадаллаха зображена мати з пораненою дитиною, яка опинилася серед руїн в Секторі Гази. Поліція затримала активістів підозрюваних у наміреному завданні шкоди майну.

Представник Національної галереї заявив, що жодна з картин не постраждала. Однак, поліція закрила приміщення на деякий час для розслідування обставин інциденту.

Нагадуємо, що раніше активісти руху “Just Stop Oil” також провели акцію протесту, обливаючи картини Вінсента Ван Гога. Це сталося після того, як двох активістів засудили й вони вже перебувають у в'язниці за попередню акцію протесту проти творчості художника.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua