Накопичувальні пенсії чи новий податок: експерт розкритикувала плани уряду.

Підписи до зображення про посилання на пенсії
Підписи до зображення про посилання на пенсії

Уряд України планує впровадити накопичувальну пенсійну систему до кінця 2024 року. Проте, експерти мають сумніви щодо реалістичності цих планів. Бухгалтер Олена Кістриця критикує висловлення міністра соціальної політики.

Наш уряд, раптом, на якомусь своєму засіданні, міністр соціальної політики раптом каже, що у Кабміну вже є напрацьований комплект законопроектів і до кінця року вони здійснять пенсійну реформу. І у нас буде, крім солідарної пенсії, ще й накопичувальна.

Кістриця сумнівається в реалізації цієї реформи за такий короткий термін, називаючи її "фуфлом з приводу того, як з лохів зняти ще якісь гроші". Вона ставить питання, як можна розподілити гроші між людьми, які платять у пенсійний фонд, і пенсіонерами, які вже отримують пенсію, коли вводять накопичувальну систему.

Експерт також зазначає, що накопичувальна система потребує інвестицій. Людям необхідно вкласти гроші у бізнес, який приносить дохід, і на пенсію ці гроші повернуться у вигляді страхованої суми.

Кістриця висловлює підозру, що замість реформи українців може чекати зростання податків і нові виплати. Вона закликає громадян не покладатися на державну пенсійну систему, а самостійно займатися накопиченнями.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua