Намагався підпалити будівлю ТЦК. У Вінниці затримано російського агента.

Поліцейський затримує підозрілого чоловіка
Поліцейський затримує підозрілого чоловіка

У Вінниці вдалося затримати агента ФСБ, який намагався підпалити одну з будівель ТЦК. Про це повідомили представники СБУ.

Зловмисника затримали контррозвідники, коли він кинув коктейль Молотова в стіну військкомату та зняв загоряння на свій телефон. Усе зафіксувала камера.

Згідно з даними слідства, 17-річний хлопець з Одеси потрапив у поле зору ФСБ через інтернет-пошук роботи.

"Хлопець розмістив своє резюме на одному з сайтів, на яке відгукнувся представник російської спецслужби. За гроші він запросив Одесита підпалювати об'єкти військових структур та автомобілі українських військових. Після тестових завдань, включаючи фотографування місцезнаходження сил оборони в Одесі, окупанти направили хлопця в Вінниччину", - повідомили у СБУ.

Зі зброєю та мобільним телефоном, який використовувався для зйомки злочину та спілкування з РФ, був затриманий хлопець під час обшуків.

На підставі отриманих доказів Служба безпеки повідомила агенту про підозру за статтею диверсії, вчиненої в умовах воєнного стану.

Зараз хлопець знаходиться під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що російські спецслужби вербують підлітків для дестабілізації ситуації в Україні, пропонуючи гроші за підпал автомобілів військовослужбовців Збройних сил України.

Також було зафіксовано затримання 22-річного жителя Рівного, який відгукнувся на пропозицію, що надійшла від російського чат-боту, і підпалював автомобілі військовослужбовців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua