Нардепка розказала смішну історію, як західні партнери хотіли допомогти прокурорам-інвалідам.

На картині зображено нардепку, яка розповідає смішну історію про прокурорів-інвалідів
На картині зображено нардепку, яка розповідає смішну історію про прокурорів-інвалідів

ОУН розкрило подробиці проєкту навчання слідчих з інвалідністю, але українські правоохоронні органи відхилили його реалізацію. Про це повідомила народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк.

За проєктом, який був розроблений ООН з наркотиків і злочинності, планувалося підвищити здатність правоохоронних органів боротися з відмиванням коштів. Реалізація цього проєкту передбачала створення спеціального навчального курсу та пристосування місць навчання та робочих місць для слідчих інвалідів.

«Проєкт передбачав розробку спеціального навчального курсу, відповідне пристосування до особливих потреб місць навчання, проведення навчання, та пристосування майбутніх робочих місць навчених фахівців до їх особливих потреб, викликаних інвалідністю», - розповіла народна депутатка.

Ольга Василевська-Смаглюк звернулась до Офісу Генерального прокурора, СБУ, НАБУ, ДБР та Нацпол з пропозицією створити цей навчальний курс та обладнати місця для слідчих з інвалідністю. Однак, всі органи відхилили цю пропозицію. За словами депутатки, на момент звернення до Офісу Генерального прокурора було 11 слідчих інвалідів, а зараз їх кількість зросла до 22.

За даними Служби безпеки України, було скасовано 64 посадовцям медично-соціальних експертних комісій та більше 4000 висновків про інвалідність через підозру у корупційних схемах. Також понад 50 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури отримали неправомірну інвалідність.

Пояснювальна записка

Правоохоронні органи України відмовились від реалізації проєкту ООН щодо навчання слідчих з інвалідністю. Метою цього проєкту було підвищення здатності правоохоронних органів боротися з відмиванням коштів, що є пріоритетом Єврокомісії до 2024 року.

Народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що звернулась до правоохоронних органів з пропозицією створити спеціальний навчальний курс для слідчих інвалідів, але отримала відмову.

За інформацією Служби безпеки України, було скасовано понад 4 тисячі висновків про інвалідність через підозру у корупційних схемах. Також було виявлено корупційну схему отримання інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua