Наступ на Покровськ: ексрозвідник спрогнозував, чи зможе РФ найближчим часом захопити місто.

Покровськ на карті зісканованої планувальної сітки
Покровськ на карті зісканованої планувальної сітки

Армія Російської Федерації не зможе захопити місто Покровськ у Донецькій області до 1 жовтня, як наказав президент Володимир Путін, а також у майбутньому. Проте, окупанти продовжують намагатися увійти до міста. Про це повідомив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж у програмі телеканалу Freedom.

За словами Маломужа, Покровський напрямок є найважливішим для Кремля, а головне завдання - захоплення Покровська. Російське командування використовує нові резерви для рушію на цей напрямок, щоб "пробити хоча б окремі сектори".

Проте, зауважує Маломуж, росіяни не винайшли жодної нової тактики: вони намагаються оточити місто з боків і почати наступ з масованими ударами на Покровськ. Українські Збройні Сили протистоять, будуючи оборонні позиції та створюючи "пастки".

Якщо ми говоримо про можливість захоплення Покровська, я думаю, що найближчим часом такої можливості немає. Ми будемо маневрувати, отримуючи атаки з боків і контратакувати там, де вони просунуться. Ситуація під контролем. Вона складна, але противник не має потенціалу для великих наступальних операцій", - підкреслив експерт.

Кількість ворожих військ на Покровському напрямку перевищує українських захисників у кілька разів, так само як і вогневу потужність. Але Україна нарощує свої можливості в артилерії та ракетна зброя, а також має більш точне озброєння в українських підрозділах.

Наші нестандартні дії для оборони та контратак призводять до того, що наступ противника не лише зупиняється, але ми також контратакуємо. Ми вже провели кілька контратак, зокрема біля Покровська та в Нью-Йорку. Хоча вони намагаються продовжувати наступ, я не думаю, що вони зможуть захопити Покровськ до 1 жовтня або пізніше. Резерви, які готуються з нашого боку, дозволять проводити контратаки", - заявив Микола Маломуж.

Нагадаємо, Україна розпочала наступ на Росію через слабкі місця на кордоні. Це дало можливість швидко зайняти більшу територію, ніж Росія захопила протягом майже року свого наступу на сході України. Про це повідомляє The New York Times.

За інформацією The New York Times, наступ російських військ на Покровськ зупинився на одному секторі лінії фронту. Однак, росіяни продовжують наступ на південному напрямку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua