Науковці назвали спосіб, як уповільнити старіння.

Спосіб уповільнення старіння науковців
Спосіб уповільнення старіння науковців

Згідно з дослідженням, подорожі можуть позитивно впливати на здоров'я та сповільнювати процес старіння. Фізична активність, соціальна взаємодія та позитивні емоції, отримані від подорожей, можуть допомогти у сповільненні старіння.

Вчені досліджували вплив туризму на здоров'я людини та виявили, що позитивний досвід подорожей поліпшує здоров'я та знижує рівень ентропії, що означає руйнування та хаос. Натомість, негативний досвід прискорює зростання ентропії та шкодить здоров'ю.

Авторка дослідження Фанлі Ху розповіла, що "хоча старіння є необоротнім процесом, його можна сповільнити через позитивний досвід подорожей. Нове середовище, фізична активність, соціальна взаємодія та позитивні емоції покращують фізичне та психічне здоров'я людини. Ми спостерігаємо такі переваги в оздоровчому туризмі та йога-туризмі".

Туризм, згідно з цим дослідженням, сприяє поліпшенню здоров'я через позитивний досвід, отриманий під час подорожей. Цей досвід допомагає підтримувати організм у стані низької ентропії.

Крім того, туризм стимулює стресову реакцію та метаболізм, що має позитивний вплив на метаболічну активність та самоорганізацію організму. Це зміцнює імунну систему та сприяє регенерації тканин.

Зараз узбережжя Середземного моря стикається з екстремальною спекою та нестачею води, тому туристам радять утриматися від подорожей туди. Однак, є чотири інші чарівні та прохолодні альтернативи в Іспанії, які можуть стати приємною заміною Середземному морю.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua