Навіть закидання фронту "м’ясом" не приносить ворогу бажаних результатів — військовий оглядач.

Вибита фасадами будівель разруха на фронтовій лінії
Вибита фасадами будівель разруха на фронтовій лінії

Укладення контрактів з Міністерством оборони Росії стає менш популярним серед військовослужбовців, що спричиняє зростання виплат. Експерти вважають, що це може призвести до проведення реальної мобілізації.

За словами військового оглядача Дениса Поповича, виплата контрактникам зросла з 200 тис. рублів до 2 млн рублів, і у Казані вона дорівнюватиме 2,1 млн рублів, а в Москві та області - навіть 5 млн рублів.

За його словами, збільшення виплат спричинене зменшенням кількості військовослужбовців, які бажають укладати контракти, через розповсюдження інформації про справжню ситуацію на фронті. Окрім того, російська армія зіштовхується з проблемами поповнення техніки, тому Кремль намагається залучити допомогу з Північної Кореї.

Наразі влада РФ утримується від оголошення загальної мобілізації через боязнь протестів і намагається збезпечити потреби армії шляхом добровільного укладання контрактів та підвищення виплат.

Однак, якщо загальна мобілізація стане реальністю, то виплати можуть припинитися. Тому російське суспільство відноситься негативно до примусової мобілізації

За словами експерта, ситуація в РФ сьогодні відрізняється від 2022 року, коли була часткова мобілізація. Навіть масове направлення військ на фронт не приводить до бажаних результатів, а лише призводить до великих втрат. Крім того, у російському суспільстві існує прихований опір примусовій мобілізації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua