НАЗК не виявило незаконного збагачення у ексголови кібердепартаменту СБУ Вітюка.

Вітюк - безневинний, виявила НАЗК
Вітюк - безневинний, виявила НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції закінчило перевірку Іллі Вітюка, колишнього керівника Департаменту кібербезпеки Служби безпеки. В результаті перевірки не виявлено ознак незаконного збагачення. Про це повідомив "Слідство. Інфо", уточнюючи, що НАЗК дала таку відповідь на їх запит.

Відповідно до інформації, моніторинг стилю життя Вітюка був завершений 10 вересня. У процесі перевірки не знайдено жодних відмінностей між рівнем життя колишнього посадовця та його майновим станом, заявленим у декларації.

НАЗК пояснило, що вартість майна Вітюка та його родини не перевищує законодавчу межу, яка свідчить про можливе незаконне збагачення. Згідно з законом, активи можуть бути визнані як неправомірні, якщо їхня вартість перевищує прожитковий мінімум більше ніж у 500 разів.

Нагадаємо, розслідування "Слідства. Інфо" розповідало, що дружина Вітюка після російської агресії в Україні придбала дороговартісну квартиру на Печерську. У декларації зазначалося, що вона була придбана за 12,8 млн грн, тоді як ринкова вартість складає понад 20 млн грн. Квартира була куплена на доходи дружини, яка зареєструвала суб'єкт підприємницької діяльності за кілька днів до початку конфлікту, і в урядовому реєстрі немає даних про її активність.

До того ж, журналісту "Слідства. Інфо" Євгенію Шульгату була надіслана повістка військкомату. Редакція заявила, що СБУ могла надати вказівку через факт розслідування елітного майна Вітюка. Після цього Офіс Генерального прокурора розпочав кримінальне провадження у справі перешкоджання журналістській діяльності.

Також глава СБУ Василь Малюк відсторонив Вітюка від посади на час перевірки. Потім президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Іллі Вітюка зі служби.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua