Названо найнебезпечніший пляж на Землі.

Небезпечний пляж на Землі
Небезпечний пляж на Землі

Пляж Рейнісф'яра в Ісландії: краса і небезпека

У країні Ісландія відомі своїми захоплюючими пейзажами, але серед цих красот ховаються небезпеки. Особливо небезпечним місцем для туристів є пляж Рейнісф'яра, відомий своїм чорним піском та небезпечними хвилями, які призвели до загибелі безлічі людей. Про це повідомляє IFLScience.

Цей надзвичайний, але небезпечний пляж розташований на південному узбережжі Ісландії. Став він особливо популярним після зйомок серіалу "Гра Престолів". Чорний пісок пляжу пояснюється виверженням вулканів, які розбиваються на шматочки базальту.

Основною небезпекою цього пляжу є сплячі хвилі, відомі також як хвилі-кросери. Вони ховаються серед звичайних хвиль, але раптово вирушають до берега, далеко перетинаючи його. Якщо людина перебуває дуже близько до води, Хвиля може відкинути її, а потім потужна течія забере її в глибини моря.

За період з 2014 по 2022 рік на цьому пляжі сталися 12 серйозних інцидентів, 5 з яких призвели до загибелі. Місцева влада встановила попереджувальні знаки та систему світлофорів, щоб попередити людей про небезпеку. Але багато туристів нехтує цими заходами безпеки лише з-за бажання зробити вражаючі фотографії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua