Названо продукт, який знижує ризик хвороби Альцгеймера.
Сир камамбер покращує роботу мозку – дослідження
Дослідники з Кіото провели експерименти на мишах, щоб встановити вплив камамберу на мозок. Вони прийшли до висновку, що ферментація молочних продуктів, зокрема камамберу, може сприяти омолодженню мозку і зменшенню ризику розвитку хвороби Альцгеймера. Під час ферментації утворюються спеціальні молекули, які покращують функціонування мозку, сприяють зростанню нових нейронів, покращують пам'ять і знижують негативний вплив жирної їжі на мозок. Вчені також підкреслили, що споживання ферментованих молочних продуктів може допомогти знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Це особливо важливо, оскільки кількість людей, які страждають від деменції та втрати когнітивних функцій, стабільно зростає.
Отже, включення ферментованих сирів, таких як камамбер, у раціон харчування може бути корисним для зміцнення і захисту мозку.
Читайте також
- Українці можуть оскаржити рішення щодо інвалідності нових комісій: порядок та нюанси
- Японія потерпає від найбільшого спалаху грипу за останні 25 років
- У США зафіксовано першу смерть від тяжкої форми пташиного грипу H5N1
- Вагон-реанімація та апарати ШВЛ: «Укрзалізниця» показала ще один медичний поїзд (фото)
- У Конго невідома хвороба вбила близько 150 осіб
- Відома лікарка спрогнозувала, через скільки років зникнуть українці