Не Санторіні, але краще: де в Італії знайти незабутні краєвиди та атмосферу.

Незабутні краєвиди та атмосфера в Італії
Незабутні краєвиди та атмосфера в Італії

Багато туристів проводять свою відпустку на острові Санторіні, який є дуже популярним серед подорожуючих.

Проте, є менш відома, але не менш приваблива альтернатива, про яку розповідається в Express.

Експерт у галузі туризму, Стівен Пурдхем, пропонує замінити Санторіні на менш відому та не менш чарівну південно-італійську провінцію Апулія, яка має подібний клімат.

"В Італії Апулія є менш відвідуваною, ніж інші італійські узбережжя, але вона все ж залишається вражаючою", - заявив Стівен.

Апулія, яка знаходиться в сонячному південному регіоні Італії, має один з найбільших національних парків у країні. Незважаючи на те, що цей регіон менш відомий порівняно з Сардинією, Сицилією та Амальфі, тут є багато цікавинок.

"Крім того, археологічні руїни, барокові церкви та традиційні італійські села створюють ідеальне поєднання історії, подібне до Санторіні", - додав Стівен.

Крім того, Стівен хвалить природний ландшафт Апулії.

"Якщо ви відвідуєте узбережжя Апулії, ви побачите одні з найкращих виноградників країни. Крім того, кухня, що подається в місцевих ресторанах, є дуже смачною та унікальною", - сказав він.

Місто Альберобелло з його характерними будиночками може бути гарною альтернативою Санторіні і безперечно варто відвідати.

Барі, шумне портове місто, пропонує одні з найсмачніших морепродуктів регіону, які можна скуштувати в місцевих кафе. Любителям пляжного відпочинку варто відвідати приморське місто Поліньяно-а-Маре з його бухтою, що розташована серед вапнякових скель.

Для сімейного відпочинку рекомендується відвідати природний заповідник Сентьєро-Айроне, де можна побачити фламінго, та чарівні печери в Кастеллана-Гротте.

Якщо ви шукаєте місце, що поєднує захоплюючу природу, багату історію та культуру, то грецькі регіони, такі як Санторіні та Фессалія, повинні бути на вершині вашого списку.

Санторіні з його мальовничими побіленими будівлями на вершинах скель із видом на Егейське море є обов'язковим для відвідування кожним подорожуючим. Вулканічне походження острова створило унікальні пляжі з чорним і червоним піском, а його древні руїни та чудові села дозволяють зануритися в багату історію Греції.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua