Негода в Австрії: дощі зруйнували дві дамби, деякі населені пункти затоплено.

Наслідки негоди в Австрії: затоплені населені пункти
Наслідки негоди в Австрії: затоплені населені пункти

У результаті сильних дощів в Австрії дві дамби прорвалися і багато населених пунктів було затоплено. Найбільше постраждали від повеней Нижня Австрія. Рятувальні роботи тривають, і до них залучено багато спеціалістів та військовослужбовців. Ситуація залишається серйозною, особливо в Нижній Австрії. Затоплено десятки доріг, в тому числі федеральні траси та автобани. Громадський транспорт також працює з перебоями. Прогнозують, що дощі триватимуть щонайменше до вівторка.

«За повідомленням аварійних служб, прорвало перші дамби, в тому числі в Гадерсдорфі та Поттенбрунні. Населення евакуйовується, допомога подекуди можлива лише з повітря», – повідомляє видання.
«Ситуація залишається серйозною, і ситуація – особливо в Нижній Австрії – надзвичайно складна. Тисячі пожежників та інших екстрених служб борються з повенями. Сили з ліквідації наслідків стихії працюють дуже злагоджено, в тому числі в усіх землях, а австрійські збройні сили вже задіяні у кількості 2400 військовослужбовців», – повідомив канцлер Карл Негаммер.

У суботу, 14 вересня, в кількох країнах Центральної Європи також відбулися екстремальні погодні явища. Завдяки циклону "Борис" Австрію та інші країни накрили проливні дощі, сильний вітер і навіть снігопади.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua