Деякі українці можуть безкоштовно перевозити речі.

Люди з речами в авто
Люди з речами в авто

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє, що українці, які є внутрішньопереміщеними особами або учасниками бойових дій, можуть безкоштовно перевезти свої речі в межах України.

Обсяг вантажу не повинен перевищувати 10 кубічних метрів та 1 тонну. Однак навіть якщо обмеження перевищуються, вантаж все одно можна перевезти, але потрібно буде заплатити за кожний додатковий кубометр чи кілограм.

«У 2024-2025 роках планується надати допомогу близько 3 тис. сімей. У разі великої кількості заявок, насамперед допомога надаватиметься найбільш нужденним сім'ям», - зазначено у повідомленні.

Як подати заявку на участь у програмі

Для того, щоб скористатися цією послугою, потрібно заповнити онлайн-анкету і зачекати на зворотній зв'язок. У анкеті потрібно вказати:

  • ім'я;
  • номер телефону;
  • що саме потрібно перевезти та в якому об'ємі;
  • адресу навантаження та розвантаження вантажу;
  • бажану дату перевезення;
  • додаткову інформацію (за бажанням).

Також можна звернутися за допомогою у заповненні анкети та іншими питаннями за номером підтримки: (093) 990-18-91. Виклики приймаються з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 18:00.

Нагадаємо, що у Хмельницькому починається велике будівництво житла для переселенців.

Крім того, у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який спростить підтвердження права власності на майно у разі відсутності доступу до документів бюро технічної інвентаризації (БТІ) на тимчасово окупованих територіях.

Кабінет міністрів України також заборонив виселяти вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб з житла для тимчасового проживання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua