Newsweek: Південна Корея може відправити військових радників до України у відповідь на дії КНДР.

Військові радники Південної Кореї в Україні
Військові радники Південної Кореї в Україні

Україна розглядає можливість отримати допомогу від Південної Кореї у війні з Росією

Після того, як Північна Корея вислала підтримку Росії у війні, Південна Корея розглядає можливість направлення свого військового та розвідувального персоналу до України. Про це повідомляє Newseek за даними південнокорейських ЗМІ.

Уряд та військові Південної Кореї розглядають план відправки військових та розвідувальних експертів до України. Персонал зможе надавати послуги перекладу та допитувати північнокорейських солдат, якщо вони потраплять в полон українських сил. Вони також зможуть надати Києву інформацію про тактику та операції Північної Кореї.

Міністерство оборони Південної Кореї відкрито розглядає можливість постачання летальної зброї Україні. Раніше Південна Корея надавала гуманітарну допомогу Україні під час війни з Росією.

Володимир Зеленський, президент України, попередив, що Північна Корея має намір підготувати 10 000 солдатів для боротьби на боці Росії, що може спричинити світову війну.

Кремль відмовився коментувати плани Росії використовувати північнокорейських солдат у своїх військових операціях проти України, заявивши, що є багато суперечливої інформації від Південної Кореї та США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua