Німеччина не може відправити додому 300 тис. біженців.

Німеччина не може відправити додому біженців
Німеччина не може відправити додому біженців

У Німеччині проживає близько 300 тисяч іноземців без офіційного притулку. Однак, їх складно вигнати, оскільки їхні країни походження не бажають їх приймати або відсутні оригінали документів особи. Для депортації цих людей потрібні рішення суду, але навіть у такому випадку ввійти до їхніх кімнат не завжди можливо. Влада повинна попередити людей про плани депортації заздалегідь, тому вони просто ховаються або переїжджають, коли поліція приходить. Часто під час депортації у аеропорту люди симулюють непритомність або використовують різні стратегії, надіючись на те, що їх госпіталізують або пілот не захоче їх провозити.

За результатами опитування INSA, 63% німців очікують послідовної депортації, а 32% підтримують повернення мігрантів навіть до кризових зон. Більшість опитаних (49%) підтримують посилення прикордонного контролю на всіх кордонах Німеччини, а також введення квоти на отримання притулку (47%) та прискорення процедур надання притулку (50%).

Звіт також зазначає, що витрати на біженців та притулок у Мекленбург-Передньому Померанії, одній з федеральних земель Німеччини, зросли на третину порівняно з минулим роком і становили майже 120 мільйонів євро. Це пов'язано зі збільшенням кількості біженців з України після російської агресії у 2022 році. Проте, уряд федеральної землі поки що не надав інформацію про витрати на 2023 рік, хоча представник партії "Альтернатива для Німеччини" вважає, що витрати продовжуватимуть зростати.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua