НКРЕКП долучить інвесторів до вирішення боргових проблем зеленої енергетики.

НКРЕКП залучає інвесторів для розв'язання проблем зеленої енергетики
НКРЕКП залучає інвесторів для розв'язання проблем зеленої енергетики

Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг активізує свою діяльність для вирішення проблем перед інвесторами відновлюваної енергетики

Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) планує підвищити свою активність у вирішенні проблем, зокрема боргових, які є перед інвесторами в галузі відновлюваної енергетики України. Про це повідомляється на офіційному сайті комісії.

4 жовтня НКРЕКП провела нараду з представниками сектору відновлюваної енергетики, асоціаціями та керівництвом Міненерго і державних енергетичних компаній. Зокрема, обговорювалися проблеми щодо своєчасних розрахунків з виробниками ВДЕ за електроенергію та можливості перегляду тарифу для фінансування відновлюваної енергетики.

Також розмова відбулася щодо відповідальності виробників ВДЕ за небаланси на ринку, механізмів відшкодування вартості послуг із збільшення частки виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, запровадження гарантій походження електроенергії та їх визнання за кордоном.

З метою ефективної співпраці з виробниками ВДЕ, голова комісії Юрій Власенко запропонував створення робочої групи, до складу якої увійшли б по одному представнику від кожної галузевої асоціації ВДЕ, Міністерства енергетики, "Укренерго" та "Гарантованого покупця".

На думку інвесторів, розвиток відновлюваної енергетики в Україні повинен стати пріоритетом для держави, яка має стимулювати інвестиції та будівництво нових електростанцій зеленої енергетики.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua