Нова міграційна стратегія Польщі: ЄС попередив країну про ризик порушення міжнародних зобов'язань.

Нова міграційна стратегія Польщі: ЄС попередив країну про ризик порушення міжнародних зобов'язань - важлива зустріч
Нова міграційна стратегія Польщі: ЄС попередив країну про ризик порушення міжнародних зобов'язань - важлива зустріч

ЄС критикує Польщу за плани щодо мігрантів

У Європейському Союзі хвилюються через нові плани Польщі щодо відмови мігрантам на кордоні з Білоруссю, оскільки це суперечить зобов'язанням країни перед правами людини. За пропозицією прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, запровадять "тимчасове територіальне призупинення права на притулок".

Представник Європейської комісії наголошує, що країни-члени повинні дотримуватися своїх міжнародних та європейських зобов'язань, зокрема, забезпечити доступ до процедури надання притулку.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко активно закликає мігрантів отримати притулок в Білорусі та потім намагається переправити їх на польський кордон, не дозволяючи їм повернутися. Поки Польща не повідомила, на яких ділянках кордону будуть застосовуватись її плани і як вони збігаються з міжнародним гуманітарним правом.

Представник Комісії підкреслює важливість спільного рішення ЄС, яке зможе протистояти гібридним атакам Путіна та Лукашенка, не зашкоджуючи цінностям Європейського Союзу. Зазначається, що криза з мігрантами, в результаті якої цього року до Польщі прибуло близько 26 000 осіб, свідчить про те, що Росія та Білорусь використовують цінності ЄС проти нього та підривають демократію.

Раніше Європейська комісія була проти подібних пропозицій з боку Угорщини, які призвели до загроз організувати автобусні перевезення біженців до Брюсселя.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua