Нові правила обліку медичного канабісу: що змінив уряд.

Листя коноплі на документах уряду
Листя коноплі на документах уряду

Зміни у правилах обліку вирощування та обігу медичної коноплі

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про внесення важливих змін до правил обліку вирощування та обігу конопель для медичних цілей з метою створення ефективної та прозорої системи контролю.

Спрощення системи обліку

Оновлені правила передбачають усунення обліку врожаю конопель для медичних цілей у електронній системі. Також була скасована облікова процедура транзитного перевезення рослин та їх продукції, а також облік посадки, саджанців та обробки врожаю.

Нові вимоги до обліку

Згідно з новими правилами, суб'єкти обліку зобов'язані надавати інформацію про приміщення, де зберігається кожен об'єкт обліку. Також вони повинні вказувати категорії насіння та саджанців конопель, а також здійснювати облік переміщення об'єктів та операцій зі збору та обробки рослинної сировини.

Розширення сфери обліку

Зміни включають операції з відбору зразків рослин конопель і фасування готових лікарських засобів до розширеного переліку об'єктів обліку.

Експерти галузі сподіваються, що ці зміни сприятимуть оптимізації процесів у сфері медичної коноплі, скоротять бюрократичне навантаження на виробників та забезпечать кращий контроль якості продукції. Зміни наберуть чинності після офіційного опублікування постанови і значно вплинуть на учасників ринку медичної коноплі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua