NYT: Росія отримала нові партії балістичних ракет малої дальності Hwasong-11.

Ракети Hwasong-11 для Росії
Ракети Hwasong-11 для Росії

Північна Корея продовжує постачати Росії балістичні ракети малої дальності, не зважаючи на санкції, спрямовані на їх розробку та імпорт Москвою. Таку інформацію надав The New York Times, посилаючись на звіт Conflict Armament Research, де йдеться про знахідку залишків ракети Hwasong-11 використаної в атаках на Київ.

Команда дослідників встановила, що одна з ракет Hwasong-11 була виготовлена цього року. Внутрішні частини трьох інших ракет не мали маркувань, що вказували б на їх виробництво.

Ракета Hwasong-11 може летіти на відстань 690 кілометрів і бути оснащена ядерними або звичайними боєголовками. Вона нагадує російську ракету "Іскандер". Висловлена припущення, що ракету могли зробити іноземні фахівці.

За словами Дам'єна Сплітерса, який очолює Conflict Armament Research в Україні, це щонайменше друга поставка ракет, що свідчить про порушення санкцій з боку Північної Кореї.

Росія також постачає Росії балістичні ракети малої дальності. У вівторок держсекретар США звинуватив Іран у постачанні такої зброї для використання в Україні. Це спричинило введення додаткових санкцій проти Тегерана. Зазначено, що українська система протиповітряної оборони Patriot є ключовою для захисту країни. Проте, кількість цих систем є обмеженою.

Дам'єн Сплітерс також зазначив, що в ракетах Hwasong використовувалися компоненти, виготовлені західними країнами та схожі на російські компоненти. Він вважає, що це не дивно, оскільки Росія також змогла створювати зброю під час санкцій, використовуючи компоненти з інших країн.

Наступається, що це дозволяє відстежувати постачання цих компонентів та встановлювати організації, що незаконно їх постачають.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua