NYT розкрило, як Путін заманив Трампа в українську "пастку".

Зображення Путіна та Трампа в Україні
Зображення Путіна та Трампа в Україні

Колишній президент Дональд Трамп підтримував негативне ставлення до України внаслідок різних подій, що відбулися від 2016 до 2017 року. Ця позиція може мати серйозні наслідки, якщо він повернеться до влади.

У 2017 році зустріч Трампа з Політом стала важливим епізодом. Путін намагався переконати Трампа, що Україна є корумпованою і піддатливою до впливу Росії. Трамп не спростував цю точку зору, ігноруючи своїх радників.

Путін намагався вплинути на Трампа, представивши Україну як корумповану країну, над якою Росія може впливати.

Коріння цього ставлення можна відслідкувати ще з кампанії 2016 року, коли Манафорт був звільнений через проросійські зв'язки в Україні. Це привело до теорії змови, що українські чиновники спротивостоють Трампу.

Не зважаючи на відсутність доказів, теорія про втручання України у вибори 2016 року отримала поширення. Американець Парнас також сприяв її поширенню.

Російський президент також сприяв цим підозрами. В результаті Трамп відносився до України суперечливо.

Зустріч Трампа з Лавровим, міністром закордонних справ Росії, додала нових деталей до цієї картини. Трамп підкреслив зв'язок між Україною та Клінтон, натякаючи на втручання українських чиновників у вибори.

Трамп розмірковував про зв'язок між Україною та Хілларі Клінтон, натякаючи на спроби українських чиновників вплинути на вибори.

Незважаючи на це, адміністрація Трампа підтримувала Україну після зустрічі з Путіним і надала їй протитанкові ракети Javelin в 2017 році.

ЦРУ під керівництвом Помпео посилило операції проти Росії та почало співпрацю з українцями.

ЦРУ під керівництвом Майка Помпео посилило операції проти Росії та розширило співпрацю з українцями.

Незважаючи на це, позиція Трампа щодо України залишалася невідповідною. Він продовжував висловлювати негативні погляди на Україну і звинувачував її втручання у вибори.

Республіканські законодавці підтримували позицію Трампа під час його імпічменту в 2019 році. Це свідчить про вплив внутрішньополітичних мотивів на ставлення до України.

Ставлення Трампа до України в контексті президентської кампанії 2024 року завжди обговорювалося. Він обіцяв закінчити війну і критикував Зеленського за неукладання угоди з Путіним.

Владимир Зеленский и Дональд Трамп

Остання зустріч між Трампом і Зеленським підкреслила напруженість між ними. Трамп заявив, що може вирішити конфлікт завдяки своїм стосункам з Путіним. Зеленський сподівається на поліпшення відносин зі США.

Позиція Трампа щодо України та його зовнішньополітичні рішення у разі повторного обрання є предметом обговорення. Образи, російський вплив та геополітичні стратегії продовжують визначати відносини між США та Україною.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua