Обмін полоненими: розвідка повідомила подробиці.

Обмін полоненими
Обмін полоненими

14 вересня повернулося до України ще 103 українці, які перебували у російському полоні. Цього разу серед звільнених було 38 нацгвардійців. Заходи звільнення стосувалися також 28 військових ЗСУ, включаючи 2 члени спецпідрозділу "Кракен", 2 члени Міжнародного легіону, 3 члени Сил спеціальних операцій і 1 член Сил територіальної оборони. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Також повернулися 8 прикордонників, 4 поліцейських, 21 військовий моряк, 3 представники Державної спеціальної служби транспорту та 1 член Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Цього разу всі звільнені були чоловіками: 82 солдати та сержанти, а також 21 офіцер. Більшість з них зазнали серйозних травм чи поранень і мають важкі захворювання. Вони потребують негайної медичної допомоги.

Ці українські військовослужбовці приймали участь у захисті від російських окупантів різних районів: міста Маріуполя (69 осіб, включаючи 31 оборонців "Азовсталі"), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Також серед визволених є 2 охоронці Чорнобильської АЕС.

"Більшість з них зазнали серйозних травм чи поранень і мають важкі захворювання, тому потребують негайної медичної допомоги. Уряд України протягом тривалого часу працював над організацією повернення цих наших співгромадян", - повідомило Головне управління розвідки.

Звільнені військовослужбовці пройдуть медичний огляд і отримають можливість фізичної та психологічної реабілітації, а також належні виплати за час перебування у полоні. Процес їх реінтеграції в суспільство також забезпечується.

Наразі у полоні Російської Федерації тримається понад 900 бійців "Азову", але вчора вдалося повернути 49 цивільних та військовослужбовців з російського полону в Україну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua