Один з найкращих пластунів-розвідників. Згадаймо Андрія Горохолінського.

Один з найкращих пластунів-розвідників. Згадаймо Андрія Горохолінського
Один з найкращих пластунів-розвідників. Згадаймо Андрія Горохолінського

Кожного дня о 9 ранку українці вшановують згадку про всіх, хто помер у російсько-українській війні. Сьогодні ми згадуємо Андрія Горохолінського.

Андрій Горохолінський, один із найкращих розвідників-пластунів Сил спеціальних операцій, воював проти російської окупації з 2014 року. Про його смерть повідомив голова Крайового пластового ради Юрій Юзич.

Андрій Горохолінський народився 30 травня 1982 року в Кам'янці-Подільському. Він приєднався до організації "Пласт" у своєму рідному місті в 15 років і був учасником гуртка "Вовки" підготовчого куреня імені Устима Кармелюка. Він пройшов курс виховників юнацтва і став пластовим виховником у 21 курені імені Григорія Сковороди у Львові.

У Збройних силах він став розвідником, працював у ворожому підпіллі й показував лідерські здібності. Він також вступив на факультет філософії Львівського національного університету імені Івана Франка. Він був співзасновником і ідейним натхненником бренду пластового однострою "Залізний Вовк".

У 2014-2016 роках він воював у складі добровольчого батальйону "Гарпун", спеціалізувався на контррозвідувальних та розвідувальних операціях. Згодом, у 2017-2020 роках, він служив за контрактом, працюючи у компанії "Українська Броня", що займалася виробництвом захисного спорядження для зміцнення обороноздатності України у випадку великої війни з російськими окупантами.

У 2022 році, під час вторгнення Росії, він повернувся в армію і став оператором у восьмому полку спеціального призначення Сил спеціальних операцій імені Князя Ізяслава Мстиславича. Він брав участь у боях на різних фронтових напрямках, отримав кілька поранень і травм та був нагороджений різними військовими відзнаками.

На жаль, вночі з 22 на 23 вересня 2024 року він загинув на фронті під час виконання бойового завдання. Його залишили батьки, дружина Тетяна та син Остап.

Прощання з полеглим Андрієм Горохолінським відбулося 25 вересня 2024 року в Кам'янці-Подільському, а в місті оголошено День жалоби. Ми вшановуємо пам'ять всіх українців, які загинули в російсько-українській війні та висловлюємо свою шану герою Андрію Горохолінському та всім, хто віддали своє життя за свободу і незалежність України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua