Один захопив у полон п'ятьох окупантів. 25-річний Герой України дав своє перше інтерв'ю.

Український герой ділиться враженнями в інтерв'ю
Український герой ділиться враженнями в інтерв'ю

Герой України розповів про свою мотивацію на фронті та умови для завершення війни

25-річний старший солдат 116-ї бригади Тероборони Іван Чорний, який захопив опорний пункт у ворожому тилу і знищив окупантів, став героєм України. Він згодився дати ексклюзивне інтерв'ю для Главкома. Чорний розповів про свою мотивацію, бої за Авдіївку, полонених росіян та умови для завершення війни.

За знищення десантної групи і захоплення ворожих позицій

Згідно з офіційним поясненням нагороди, він захопив в полон спочатку одного росіянина, а потім ще чотирьох біля коксохімічного заводу в Авдіївці.

Чорний розповів, що було надзвичайно складно виконати це завдання, оскільки ворожа піхота поховалася близько до позицій ЗСУ. Найближча відстань до українських укріплень становила 20 метрів.

Під час допиту полонені росіяни визналися, що добровільно стали контрактниками з Самари і Чити з метою отримати гроші. Також він зазначив, що найважче було воювати в Авдіївці через велику кількість техніки і людей, а також часті обстріли.

Перед вступом на службу Чорний працював у Польщі на заводі з виробництва картонної упаковки та грав у футбол на аматорському рівні.

Він відмітив, що військові молодшого віку краще пристосовуються до військових новинок, таких як безпілотники. Усе ж таки, на фронті більшість військових мають вік близько 35 років і навіть старше.

Іван Чорний наголошує, що ті, хто заходить у військо, повинні мати мотивацію і бажання навчатися, інакше ніхто не допоможе.

Герой України визначив умови миру, які для нього прийнятні. Вони полягають в повному припиненні вогню та виведенні ворожої армії з усіх окупованих територій. Чорний переконаний, що віддавати ці території ніколи не можна і треба зробити все можливе, щоб зупинити росіян.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua