Офіцер 3-ї штурмової бригади зізнався, що для нього найважче на війні .

Офіцер 3-ї штурмової бригади на передовій
Офіцер 3-ї штурмової бригади на передовій

Бійці 3-ї окремої штурмової бригади дуже переживають втрати своїх товаришів, оскільки для них кожний підрозділ є своєрідною родиною. Про це у інтерв'ю з Наталією Мосейчук розповів командир 1-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр Володимир Фокін.

«Під час Бахмутської операції ми штурмували населений пункт і потрапили в оточення. Деякі з групи вийшли, а деякі - ні. Тоді ми перший раз зазнали втрат 200-ми. Це була трагедія для всієї роти, і всі бійці не могли оговтатися протягом тижня. Деякі навіть плакали, хоча вони такі сміливі штурмовики, які безстрашно бігають за росіянами з сокирами по лісосмузі», - розповів Володимир Фокін.

За словами Фокіна, він пам'ятає імена всіх загиблих підлеглих і також знає, де і за яких обставин вони померли. Як командир, він дзвонив родичам і повідомляв їм про страшну новину.

«Усамітнююще, найважче, що я робив, якщо бути відвертим», - зізнався Володимир Фокін.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи вирішило провести термінові дебати щодо українських військових та цивільних осіб, які перебувають у російському полоні.

Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування військового злочину, скоєного російськими окупантами на Торецькому напрямку. За попередніми даними, троє українських військовослужбовців були розстріляні в спину після того, як здалися в полон.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua