Оформити статус учасника бойових дій можна буде в «Дії»: постанова уряду.

Оформити статус учасника бойових дій
Оформити статус учасника бойових дій

Оформлення статусу учасника бойових дій стало простіше завдяки порталу "Дія"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що тепер можна оформити статус учасника бойових дій через портал "Дія".

Він зазначив, що їхня команда працює над тим, щоб зменшити бюрократичні процеси для захисників. Нещодавно введено посвідчення ветерана в "Дію", і вже незабаром буде можливість оформити статус учасника бойових дій за декілька кліків на цьому порталі.

Заяви про отримання статусу можна буде подавати через спеціальну комісію або військову частину, але сервіс у "Дії" спростить цей процес для захисників і зменшить завантаження на кадрові служби військових частин.

Крім того, можна буде подати заяву про отримання статусу у будь-якому ЦНАПі, незалежно від місця проживання.

Варто зазначити, що в застосунку "Дія" став доступним також новий документ - цифрове посвідчення ветерана. Кабінет міністрів затвердив зміни до законодавства, які передбачають використання лише цифрового посвідчення без паперового.

Також Кабінет міністрів визначив пріоритетність окремих категорій і виділив 71 млн грн на професійну адаптацію ветеранів війни, членів їх сімей та родин загиблих захисників у 2024 році.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua