Окупанти атакували КАБами Запоріжжя: кількість постраждалих зросла.

Окупанти атакують Запоріжжя: постраждалі зростають
Окупанти атакують Запоріжжя: постраждалі зростають

Російські війська знову атакували Запоріжжя КАБами

У ніч на 12 жовтня російські війська знову атакували Запоріжжя за допомогою КАБ-зброї. Оккупанти завдали три удари по місту, що призвело до руйнування житлових будинків і промислових об'єктів. Про це повідомив глава Запорізької обласної адміністрації Іван Федоров.

Наразі кількість постраждалих в Запоріжжі складає чотири людини. Пошкодження зафіксовано у трьох районах міста.

За словами глави обласної адміністрації, удари росіян по місту призвели до пошкоджень в районах Шевченківському, Олександрівському і Вознесенівському Запоріжжя. Зруйновано 26 приватних будинків і три багатоквартирні будинки.

Українські сили збили 24 ворожі безпілотники

Нагадаємо, що російські війська знову атакували Україну вночі. Українським силам вдалося збити 24 ворожих безпілотники. У ніч на 12 жовтня 2024 року противник атакував Україну ракетами невстановленого типу з Білгородської області та 28 безпілотниками з Курська та Приморсько-Ахтарська.

Зокрема, російські війська вночі здійснили авіаудар по житловому мікрорайону Сум. В результаті атаки була поранена жінка, а також пошкоджено чотириповерховий багатоквартирний будинок, адміністративну будівлю і приватні будинки.

У Ровеньках Луганської області вночі виникла пожежа на нафтобазі. Місцеві мешканці повідомили про потужні вибухи в районі міста Ровеньки, які були почуті цієї ночі. У той же час російське Міністерство оборони заявило, що у ніч на 12 жовтня було збито 47 українських безпілотників.

Пізніше Генеральний штаб ЗСУ підтвердив обстріл складу паливно-мастильних матеріалів в районі міста Ровеньки. На цьому складі зберігалися нафта і нафтопродукти, які поставлялися зокрема також для потреб армії РФ.

У ніч на понеділок, 7 жовтня, окупований Крим зазнав масштабної атаки безпілотниками. В результаті спалахнула сильна пожежа на нафтобазі в Феодосії. Пізніше Збройні сили України підтвердили, що вони завдали успішного удару по морському нафтовому терміналу противника, розташованому в тимчасово окупованій Феодосії.

Морський нафтовий термінал в Феодосії є найбільшим об'єктом такого типу в Криму. В ньому є резервуарні ємності обсягом 250 тис. кубічних метрів. На півострові також працює ще один такий термінал, розташований у Севастополі. Він є портом з можливістю приймати судна протягом всього року і здатний надавати послуги з переробки різноманітних вантажів. Власники терміналу побудували залізничну мережу.

До речі, у Феодосії на найбільшій нафтобазі Криму все ще триває масштабна пожежа.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua