Окупанти почали обробляти дрони хімічними речовинами - ОТУ "Харків".

Обробка дронів хімічними речовинами: загроза безпеці
Обробка дронів хімічними речовинами: загроза безпеці

Оператор-передової техніки університету "Харків" повідомив про те, що противник почав обробляти свої безпілотні апарати хімічною речовиною, яка при контакті спричиняє хімічні опіки.

Командир батальйону безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї штурмової бригади імені отамана Сірка, Юрій Федоренко, підтвердив цю інформацію в ефірі Громадського радіо: "Противник використовує всі можливі засоби озброєння, щоб знищити українських солдатів. Вони не дотримуються міжнародних правил ведення війни. Тому ворог використовує все, окрім ядерної зброї. У це число входять білий фосфор та отруйні речовини. Це нова тактика, якою противники користуються. Спочатку російські сили мінували свої безпілотні апарати, а зараз обробляють їх додатковими хімічними речовинами. Їх метою є максимальне отруєння наших військових шляхом нанесення хімічних опік. Тому на фронті діють прості правила - не бери нічого в руки".

Крім цього, він нагадав, що Україна не може використовувати певні засоби, такі як отруйні речовини та протипіхотне маркування:

"У нашому випадку ситуація трохи інша. Ми є учасниками декількох міжнародних договорів. Ми ратифікували їх у нашій країні. Тому нам потрібно зосередитися на розширенні наших можливостей і зусиль засобами, якими ми можемо працювати. Безпілотні системи на сьогодні є незамінними засобами розвідки противника, виявлення його та ефективного і точного знищення".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua