Окупанти розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині.

Одні з стрільців утримують автомати, в руках у яких видніються гільзи.
Одні з стрільців утримують автомати, в руках у яких видніються гільзи.

Окупанти розстріляли дев'ятьох українських військових на Курщині

Учора окупанти порушили правила ведення війни, через що дев'ять українських військових були розстріляні на Курщині. Про це повідомили аналітики DeepState.

«Від наших джерел у 1 окремому танковому батальйоні стало відомо, що 10 жовтня підари розстріляли дронів та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях. Деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони находяться у безпеці, але змушені були зустрітися з ворогом та відстрілюватись. Проте, через недостатній запас боєприпасів, вони були змушені здатися», – зазначено у повідомленні.

Згідно зі звітом DeepState, загальна ситуація на Курщині далеко не задовільна. Сили Оборони проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене їм надзвичайно складно.

Нагадаємо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про звернення до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) щодо можливого розстрілу окупантами 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

Варто зазначити, що незалежна міжнародна комісія ООН, що розслідує порушення в Україні, виявила нові докази катування українських цивільних та військовополонених Росією на окупованих територіях України та в РФ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua