Окупанти зайшли в Торецьк? Центр протидії дезінформації зробив заяву.

Окупанти в Торецьку
Окупанти в Торецьку

У Торецьку російських загарбників не було - заявив Центр протидії дезінформації

За інформацією керівника Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, станом на 12:00 російські загарбники не знаходилися в Торецьку. Раніше з'явилася інформація про те, що окупанти вже ввійшли в місто, і почалися бої. Проте Коваленко заявив, що ці дані не відповідають дійсності.

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російські війська активно атакували Торецькому напрямку і вдалося просунутися на деяких ділянках. Також були повідомлені про можливе захоплення росіянами Вовчанського агрегатного заводу. Українські сили здійснили контратаки поблизу Стариці.

Впродовж липня 2024 російські війська продовжували наступ у центральній частині Донецької області. Місто Торецьк було знищено на 70%, залишилось лише 3,5 тисячі цивільних. Росія використовує нерегулярні військові формування у своїх операціях проти України. Більшість російських сил, розміщених в Україні, займаються охороною тилу, і лише кілька підрозділів беруть участь у передових боях.

Аналітики також висловили припущення, що російське командування може вивести частину своїх солдатів з Харківської області після втрат у Малі, де найманці ПВК "Вагнер" зазнали поразки. Наразі Африканському корпусу, можливо, не вистачає можливостей для повноцінної заміни ПВК "Вагнер" в Малі, оскільки частина корпусу була використана в наступальних операціях на півночі Харківської області.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua