Окупанти зменшили кількість атак КАБами по Харківській області.

Автівки України в Харківській області
Автівки України в Харківській області

Загарбники скоротили застосування керованих авіабомб

Олег Синєгубов, очільник Харківської ОВА, повідомив, що російські загарбники значно скоротили застосування керованих авіабомб для ударів по Харківській області. Він наголосив, що постійно під ворожими ударами перебувають населені пункти Харківського, Куп'янського і Богодухівського районів, які знаходяться біля кордону з Росією.

«На Липецькому та Вовчанському напрямках так само. Ворог продовжує завдавати ударів, проте сьогодні ми зафіксували значно меншу кількість керованих авіабомб. Якщо ми раніше фіксували цілодобово від 30 до 60 таких ударів, то наразі мали лише декілька та два ракетні удари», — розповів Олег Синєгубов.

Росія переміщує свої війська з Луганщини на Харківський напрямок. За даними The Telegraph, Росія розпочала свій наступ на Харківську область на місяць раніше, ніж планувала. Це призвело до того, що інші підрозділи російських військ, які повинні були паралельно наступати на Донбасі, не були належним чином підготовлені.

Андрій Гнатов, командувач Об'єднаних сил ЗСУ та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця", розповів, що наступ ворога на Харківському напрямку був спрямований на те, щоб перешкодити Україні відчути результати мобілізації.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua