Олімпійська чемпіонка жертвує свою переможну шаблю. Названо мету.

Олімпійська чемпіонка служить променистим прикладом
Олімпійська чемпіонка служить променистим прикладом

Українська фехтувальниця передає переможну шаблю на благодійність

Фехтувальниця Юлія Бакастова, яка разом з Ольгою Харлан, Аліною Комащук та Оленою Кравацькою здобула золото на Олімпійських іграх, вирішила передати свою переможну шаблю на благодійність.

Вона оголосила про розігруш цього унікального лоту, який включає прапор із автографами олімпійських чемпіонок з фехтування та саму шаблю, що допомогла Бакастові здобути медаль у Парижі.

Ця шабля символізує силу та перемогу і може стати цікавим предметом для сімейної колекції або офісного декору.

Кожен, хто пожертвує 500 гривень, офіційно бере участь у розіграші цих цінних речей. Усі зібрані кошти будуть використані на закупівлю спеціальних рюкзаків для бойових медиків Сил Оборони.

Українська збірна з фехтування здобула золото на Олімпійських іграх, перемігши збірну Південної Кореї. Це третя нагорода для України на Олімпіаді-2024 та перше золото в Парижі.

Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова представляли Україну у командному турнірі з фехтування. Було напружене протистояння, але Ольга Харлан забезпечила перемогу України з рахунком 45-42.

Здобувши золоту медаль у командній шаблі, Ольга Харлан стала першою українською спортсменкою, яка виграла більше п'яти медалей на Олімпійських іграх. Вона стала володаркою шести олімпійських нагород, завдяки бронзі в індивідуальній першості та золоту в командній змаганні в Парижі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua