Омолоджує і не тільки: учені знайшли неочікувану користь від вина та цукерок.

Вино та цукерки корисні для шкіри
Вино та цукерки корисні для шкіри

За дослідженнями американських вчених встановлено, що антиоксидант у шоколаді та вині допомагає організму подолати віруси.

Цей антиоксидант, який називається ресвератрол, міститься у винограді та какао.

Так дійшли висновку вчені, коли додали цю сполуку в культури людських клітин, заражених вірусом коров'ячої віспи. Виявилось, що високий рівень ресвератролу в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на початкових стадіях зараження.

Вчені виявили, що ресвератрол також сприяє омолодженню старіючих клітин. Ця речовина стимулює активність факторів сплайсингу матричної РНК, яка відновлює цикл поділу у старіючих клітинах і збільшує довжину теломерів.

INKORR

Вчені наголошують, що в майбутньому терапія на основі ресвератролу може бути використана для боротьби з серцевими та раковими захворюваннями, а також з хворобами Паркінсона та Альцгеймера.

Алкоголь і ліки не поєднуються. Варто запам'ятати це правило, коли ви приймаєте будь-які медикаменти. По-перше, алкоголь може впливати на дію ліків. По-друге, ліки можуть змінювати звичайний вплив алкоголю на організм. Крім того, алкоголь може заважати всмоктуванню ліків у шлунково-кишковому тракті і зменшувати їх ефективність.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua