Onet: Зеленський посварився у Києві із Сікорським. "Поляки були здивовані стилем президента України".

Президент України Володимир Зеленський і відомий польський політик Рафал Сікорськи посперечалися у Києві
Президент України Володимир Зеленський і відомий польський політик Рафал Сікорськи посперечалися у Києві

Зустріч у Києві: Зеленський і Сікорський обговорили проблеми

Вчора відбулася зустріч у Києві між президентом України Володимиром Зеленським, головою МЗС Польщі Радославом Сікорським і міністром закордонних справ Литви Габріелюсом Ландсбергісом. Сама зустріч була напруженою, а спілкування Зеленського і Сікорського відтворюлося українськими ЗМІ.

Володимир Зеленський почав розмову, звинувативши Польщу у несприянні Україні в переговорах щодо вступу до Європейського Союзу. Радослав Сікорський відповів, що Польща вже декілька років переговорює з ЄС і запропоновані Києвом терміни є неприйнятними.

Журналіст і публіцист польського журналу "Онет" Вітольд Юраш

Також Зеленський заявив, що потрібно більше військової техніки від Польщі та вести збиття російських ракет. Однак Радослав Сікорський пояснив, що Польща не може діяти самостійно без погодження з НАТО.

За даними журналу "Онет", атмосфера на зустрічі була дуже напруженою. Литовська делегація не підтримала позицію польського міністра.

В цілому, відносини між Польщею та Україною є напруженими, а спілкування політиків триває хаотично. Наступні кроки мають вирішити шляхи покращення партнерських відносин.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua